Αναλαμβάνεται η πλήρης προετοιμασία επενδυτικών προτάσεων -Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να λάβετε την προσφορά μας..
 
ΕΡΓΑΣΙΑ: 8 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάζονται έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες μελλοντικά επαγγέλματα που έχουμε παρουσιάσει μέσα από το Capitalinvest σε προηγούμενα άρθρα. Στις συνδέσεις στο τέλος μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα άρθρα αυτά. Στο παρόν παρουσιάζονται τα επαγγέλματα: Μηχανικός Βιοϊατρικής, Αναλυτής Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Καλλιτέχνης Πολυμέσων, Athletic Trainer, Αρχιτέκτονας Δικτύων, Μετεωρολόγος, Οφθαλμίατρος και Διερμηνέας / Μεταφραστής.

 

ΤΑ ΟΚΤΩ (8) ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 

1) Μηχανικός Βιοϊατρικής (Biomedical Engineer)

Ένας γιατρός βιοϊατρικής τεχνολογίας είναι υπεύθυνος για την άσκηση προηγμένων ιατρικών διαδικασιών σε συνεργασία με ειδικευμένους γιατρούς. Χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για την οικοδόμηση βιοϊατρικών μηχανισμών και την ανάπτυξη νέων μεθόδων χορήγησης φαρμάκων. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι η ζήτηση για μηχανικούς βιοϊατρικής θα αυξηθεί 72% τα επόμενα έτη σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Αυτό θα συμβεί κυρίως εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της υψηλής ζήτησης για νέες ιατρικές τεχνολογίες. Οι νέες ανακαλύψεις στην βιοϊατρική και η άυξηση του προσδόκιμου ζωής θα αυξήσουν την ζήτηση για το επάγγελμα αυτού του είδους σε όλον τον κόσμο και σίγουρα και στην Ελλάδα που παραδοσιακά εμφανίζει μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας. 

                    

 

2) Αναλυτής Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Systems Analyst)

Ένας αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απαραίτητος σε μια μεγάλη γκάμα διεργασιών υψηλής τεχνολογίας. Με την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας και την συνεχή διείσδυση του διαδικτύου σε νέες πληθυσμιακές ομάδες, η ζήτηση για το επάγγελμα θα ανεβαίνει αστρονομικά. Ιδιαίτερα καθώς η εξάπλωση του ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτεί περισσότερες και μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Με την απόκτηση και μόνο πτυχίου, οι απολαβές στις ΗΠΑ σήμερα για το συγκεκριμένο επάγγελμα κυμαίνονται περί τις $ 80.000 ετησίως. Η Ευρώπη σε ζητήματα πληροφορικής και διαδικτύου υπολείπεται σημαντικά της άλλης άκρης του Ατλαντικού πράγμα όμως που σημαίνει ότι η αύξηση της ζήτησης για επαγγέλματα πληροφορικής στο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Σημαντική αύξηση αναμένεται και στην Ελλάδα καθώς διευρύνεται ραγδαία το ποσοστό του πληθυσμού που αποκτά πρόσβαση στο διαδίκτυο.


3) Οφθαλμίατρος (Optometrist)


Ένας οφθαλμίατρος καλείται να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών και διαταραχών που σχετίζονται με την ανθρώπινη όραση. Οι αναμενόμενες προοπτικές του επαγγέλματος είναι μεγάλες εξαιτίας τόσο της γήρανσης του πληθυσμού όσο και εξαιτίας των νέων εξελίξεων στις χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν την βελτίωση της ανθρώπινης όρασης. Παράλληλα οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών θέτουν ως επίκεντρο την ανθρώπινη όραση για να προσφέρουν νέες εμπειρίες πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα ο συνδυασμός Augmented reality και των γυαλιών της Google.
Τι είναι Augmented Reality Νέες εφαρμογές Υψηλής Τεχνολογίας και Augmented Reality

Στο μέλλον θα χρησιμοποιούμε τα μάτια μας πιο πολύ από ποτέ και αυτό θα δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση στο εν λόγω επάγγελμα.

4) Καλλιτέχνης Πολυμέσων (Multimedia artist)


Οι Καλλιτέχνες των Πολυμέσων στο μέλλον θα σχεδιάζουν τα πάντα στο νέο κόσμό της πληροφόρησης που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε. Χρησιμοποιώντας τις άρτιες τεχνικές τους γνώσεις αλλά και το πηγαίο ταλέντο τους θα σχεδιάζουν από πρωτοποριακές ιστοσελίδες στο ίντερνετ μέχρι ολόκληρες ταινίες για την αγορά του κινηματογράφου. Το επάγγελμα υπάρχει από σήμερα και εμφανίζει πολλές εφαρμογές τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στην αγορά των ΜΜΕ. Στο μέλλον οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες, η μορφή του επαγγέλματος θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και οι δουλειές θα εξασφαλίζονται κυρίως μέσα από δημοπρασίες / διαγωνισμούς στο διαδίκτυο.
Δείτε ένα παράδειγμα πως αναζητούνται και κλείνονται δουλειές στο διαδίκτυο σήμερα, που αφορούν καλλιτέχνες πολυμέσων.                      

5) Athletic Trainer και Personal Trainer


Σε ολόκληρο τον κόσμο όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ανταγωνίζονται στον τομέα του αθλητισμού ενώ όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για την σωματική τους υγεία και ομορφιά. Η ατομική προπόνηση και η προσανατολισμένη αθλητική εκπαίδευση θα εμφανίσουν σημαντική ζήτηση στο μέλλον και σε αυτό συμβάλει ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής. Ο Athletic Trainer στο μέλλον θα πρέπει να έχει γνώσεις όχι μόνο προπονητικής αλλά και διατροφολογίας, ψυχολογίας καθώς και γνώσεις αποκατάστασης τραυματισμών. Ένας Athletic Trainer θα εργάζεται στο μέλλον τόσο για αθλητικές ομάδες, νοσοκομεία και σχολεία όσο και για συγκεκριμένα άτομα που χρειάζονται ειδικές προπονητικές υπηρεσίες (Personal Trainer).

6) Αρχιτέκτονας Δικτύων (Network Architect)


Ένας Αρχιτέκτονας Δικτύου ή αλλιώς αρχιτέκτονας Συστημάτων Δικτύων και Επικοινωνιών θα χρησιμοποιείται στο μέλλον τόσο από επιχειρήσεις όσο και από κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς για να σχεδιάζει και να υλοποιεί συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών. Αυτή η εργασία απαιτεί την άρτια γνώση του υλικού και του λογισμικού που ενσωματώνει κάθε οργανισμός αλλά και την γνώση και την εμπειρία εγκατάστασης καλωδίων και συστημάτων δικτύωσης. Όπως και για κάθε άλλη εργασία που σχετίζεται με την εφαρμοσμένη πληροφορική, η ζήτηση και οι απολαβές για το συγκεκριμένο επάγγελμα στο μέλλον θα είναι πολύ σημαντικές. Ειδικά στην Ελλάδα που οι ηλεκτρονικές υποδομές του Δημόσιου Τομέα είναι πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη η ζήτηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

7) Μετεωρολόγος (Meteorologist)


Σε όλο τον κόσμο το επάγγελμα του μετεωρολόγου είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το ενδιαφέρον για την πρόγνωση του καιρού είναι συνεχώς και σταθερά μεγάλο και ειδικά καθώς την τελευταία 10ετία η δορυφορική τεχνολογία έχει κάνει τις προβλέψεις εξαιρετικά ακριβείς. Στο μέλλον αναμένεται η γέννηση μιας μεγάλης σειράς υπο-ειδικοτήτων στον τομέα αυτό ενώ ο μεγαλύτερος εργοδότης στον κλάδο αναμένεται να συνεχίσει να είναι η πολιτεία αλλά και οι ειδησεογραφικοί  σταθμοί και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης.


8) Διερμηνέας / Μεταφραστής (Interpreter/Translator)


Καθώς η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να ενοποιείται η ζήτηση για επαγγελματίες μεταφραστές θα βαίνει αυξανόμενη. Οι γλώσσες με μεγάλη ζήτηση για το μέλλον αναμένεται να είναι: τα Κινεζικά, τα Αραβικά, τα Ινδικά, τα Ρωσικά, τα Κορεατικά καθώς επίσης και τα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Και ενώ οι μεταφραστές θα ασχολούνται με τον γραπτό λόγο οι διερμηνείς θα εμπλέκονται με τον προφορικό λόγο. Ένας Διερμηνέας / Μεταφραστής μπορεί να εργάζεται είτε ως freelancer είτε ως μόνιμος απασχολούμενος σε μεγάλες πολυεθνικές είτε σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ. Καθώς οι υπηρεσίες απλής μετάφρασης γίνονται ηλεκτρονικά όλο και πιο εύκολες το κλειδί της ζήτησης για το επάγγελμα στο μέλλον είναι η εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς. Εξειδίκευση δηλαδή σε τομείς όπως  νομική ή ιατρική μετάφραση. Τα μεταφραστικά έργα δημοπρατούνται σήμερα μέσα από εξειδικευμένες σελίδες του διαδικτύου. Εκεί κάποιος μπορεί να αναθέσει ένα έργο σε ένα τρίτο με αμοιβή είτε αντίστοιχα να αναλάβει να μεταφράσει το έργου κάποιου τρίτου και να πληρωθεί.Δείτε ένα παράδειγμα στο Odesk.com

 

Γιώργος Πρωτονοτάριος

 

  

Διαβάστε Περισσότερα στο Capitalinvest:

Εύρεση εργασίας σε οργανισμούς του εξωτερικού (Ι)

Εύρεση εργασίας σε οργανισμούς του εξωτερικού (ΙΙ)

Εύρεση Εργασίας σε οργανισμούς του εξωτερικού (ΙΙΙ)

Δέκα (10) νέα επαγγέλματα με υψηλές απολαβές στις ΗΠΑ και ίσως μελλοντικά της Ελλάδας

Είκοσι (20) μελλοντικά επαγγέλματα που ενδέχεται να εμφανιστούν στον κόσμο μας

 

                                                            Sample picture

Συνδέσεις ευρέσεως εργασίας / Αγγελίες εργασίας στο εξωτερικό:

Εύρεση Εργασίας σε όλο τον κόσμο (και Ελλάδα) Indeed.com

Idealist.org, Θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο στο μη κερδοσκοπικό τομέα 

Jobsabroad.com, ανοικτές θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Monster.com, μηχανή αναζήτησης για θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

iAgora.com, θέσεις πρωτοδιοριζομένων και άλλες θέσεις εργασίας από όλη την Ε.Ε.

Εύρεση Εργασίας στην Ευρώπη στο Experteer.com 

Εύρεση Εργασίας στην Ευρώπη στο myCareer.com

Εύρεση Εργασίας στις ΗΠΑ στο USAjobs.com

Εύρεση Εργασίας στις ΗΠΑ στο careerBuilder.com

Εύρεση Εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία στο Jobsearch.co.uk

Δηλώστε το ταλέντο σας στο Elance.com

 

Συνδέσεις ευρέσεως εργασίας / Αγγελίες εργασίας στην Ελλάδα:

Θέσεις Εργασίας και αγγελίες εργασίας στο kariera

Θέσεις Εργασίας και αγγελίες εργασίας στο Skywalker

Εύρεση Εργασίας και αγγελίες στο Vres

Αγγελίες εργασίας στο Intrajobs

Αναζήτηση εργασίας και αγγελίες στο Jober

Θέσεις εργασίας και αγγελίες στο Jobsite

Θέσεις εργασίας πληροφορικής στο Free Suff 

Θέσεις εργασίας και αγγελίες στο Evresi-Ergasias

 

Υποτροφίες στην Ελλάδα:

Μηχανή Αναζήτησης για εύρεση υποτροφιών από το Γραφείο Διασύνδεσης

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Ίδρυμα Ωνάση

Ίδρυμα Υποτροφιών Μάταλα

 

 

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα...

 

 

 

Investment & Technology Solutions 13/7/2012

Απαγορεύεται η ολική αναδημοσίευση, ή μερική αντιγραφή κειμένων και γενικότερα πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του ιστοχώρου capitalinvest χωρίς την σχετική άδεια.


..