Αναλαμβάνεται η πλήρης προετοιμασία επενδυτικών προτάσεων -Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να λάβετε την προσφορά μας..
 
10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ TRADING ΜΕΤΟΧΩΝ

 

 

Καλό είναι αν δεν είσαι επαγγελματίας να μην ασχοληθείς ποτέ με το trading. Αν ασχοληθείς υπάρχουν 10 κανόνες να ξέρεις και να σεβαστείς.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-1ος

Να έχεις πάντα τον χρόνο σύμμαχο σου, ποτέ μην αγοράζεις μετοχές με χρήματα που θα έχεις ανάγκη την επόμενη εβδομάδα.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-2ος

Μην γίνεις intraday trader, το 99% των ιδιωτών επενδυτών της κατηγορίας αυτής χάνει το κεφάλαιο του σε μερικά χρόνια.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-3ος

‘Follow the trend’ λένε στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, δηλαδή να προτιμάς μια ακριβή αγορά που ανεβαίνει παρά μια φτηνή αγορά που πέφτει.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-4ος

Να επιζητάς πάντα μετοχές με υψηλή εμπορευσιμότητα (σε όγκο συναλλαγών), γιατί αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης θεσμικών επενδυτών και ενώ δίνει την δυνατότητα για εύκολη είσοδο / έξοδο.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-5ος

Πούλα άμα διπλώσει (το σημείο εκκίνησης είναι το χαμηλό ημέρας ενός ανοδικού κύκλου και στόχος αποτελεί η απόδοση ακριβώς 100% από το σημείο αυτό).

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-6ος

Την αρχή κάθε ανοδικού κύκλου την πραγματοποιούν οι τραπεζικές μετοχές και κάθε καθοδικού κύκλου οι ‘περιφερειακές’ μετοχές.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-7ος

Δίνε τις εντολές αγοράς/πώλησης πάντα πριν το άνοιγμα (σημαντικό πλεονέκτημα) & ποτέ μην δίνεις ανοικτές ‘market’ εντολές ειδικά σε μετοχές χαμηλής εμπορευσιμότητας.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-8ος

Μάθε και σεβάσου τη Dow Theory, χρυσός κανόνας τεχνικής ανάλυσης.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-9ος

Μάθε και σεβάσου τα διαγράμματα Fibοnachi.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ-10ος

Απέφευγε να χρησιμοποιείς λογαριασμούς Τ+2, Τ+3 και Margin, πιο πολλές φορές θα χάσεις παρά θα κερδίσεις και προσπάθησε πάντα να διατηρείς ρευστότητα τουλάχιστον της τάξης του 20% στον χρηματιστηριακό σου λογαριασμό ακόμα και όταν είσαι πολύ αισιόδοξος για την αγορά (ώστε να μπορείς να εκμεταλλευτείς τυχών ευκαιρίες και να αντεπεξέλθεις σε τυχών ανάγκες).

 

 

Διαβάστε ακόμα στο Capital Invest:

Περισσότερα Χρηματιστηριακά Θέματα


 
 
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Investment & Technology Solutions 24/12/2010


..