Αναλαμβάνεται η πλήρης προετοιμασία επενδυτικών προτάσεων -Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να λάβετε την προσφορά μας..
 
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ FREEWARE ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

 

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης η καλύτερη συμφωνία είναι αυτή που κοστίζει λιγότερο, γι' αυτό ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο 'συμφωνίες' παροχής λογισμικού που είναι δωρεάν. Οι freeware εφαρμογές διατίθενται, κοστίζουν, διανέμονται και χρησιμοποιούνται δωρεάν, και σε πολλές περιπτώσεις δεν υστερούν σε τίποτα από τις αντίστοιχες εμπορικές ‘επί πληρωμή’ εφαρμογές. Το όφελος της διαφήμισης και της προσωπικής ανάδειξης των δημιουργών τους παρέχουν την εξήγηση στο ερώτημα πως μια ποιοτική δημιουργία δύναται να είναι προϊόν δωρεάν διάθεσης και διανομής στο διαδίκτυο. Τα προγράμματα freeware προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες την ίδια στιγμή που είναι νόμιμη η διανομή τους. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση freeware λογισμικού εκτοπίζει την χρήση ‘σπασμένων’ εμπορικών εφαρμογών λογισμικού που κρύβουν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Είναι χαρακτηριστικό της αξίας του freeware λογισμικού το ότι ο Παγκόσμιος Ιστός (Ίντερνετ) λειτουργεί βασισμένος κυρίως σε ελεύθερες εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα το δωρεάν λειτουργικό σύστημα Linux χρησιμοποιείται περίπου από το 21% όλων των web-site παγκοσμίως, το Linux δύναται να λειτουργεί τόσο ως server όσο και ως client λειτουργικό σύστημα όπως τα Microsoft Windows. Αντίστοιχα, η freeware βάση δεδομένων MySQL είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ενώ το λογισμικό Apache Server χρησιμοποιείται από το 60% περίπου όλων των ιστοσελίδων παγκοσμίως. Όλες σχεδόν οι σημαντικές γλώσσες προγραμματισμού για να ‘χτιστεί’ μια ιστοσελίδα είναι επίσης δωρεάν (PHP, DotNetNuke κτλ). Όσο αφορά τα προγράμματα περιηγητές στο διαδίκτυο (internet browsers), αυτά διατίθενται και διανέμονται όλα δωρεάν.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ FREEWARE ΚΑΙ OPEN SOURCE ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

 

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι το Freeware λογισμικό ταυτίζεται συνήθως ως έννοια με το Open-Source λογισμικό. Στην πραγματικότητα όμως είναι δύο διαφορετικού τύπου άδειες χρήσης λογισμικού. Ένα Freeware πρόγραμμα αποτελεί δωρεάν λογισμικό χωρίς περιορισμούς περιόδου χρήσης και δυνατοτήτων χρήσης. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν έχεις πρόσβαση και δεν μπορείς να αλλάξεις τον κώδικα προγραμματισμού κατά οποιοδήποτε τρόπο. Αντίθετα σε ένα πρόγραμμα Open-Source είναι επιτρεπτές οι αλλαγές στον κώδικα προγραμματισμού. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια.

 

Μέσα από τα χιλιάδες web-site που ανεβάζουν (upload) και κατεβάζουν (download) freeware εφαρμογές εντοπίστηκαν κάποια από τα καλύτερα και παρουσιάζονται παρακάτω.

 

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ WEB-SITE ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ (FREEWARE) ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Σε παρένθεση αναφέρεται η κατάταξη της κάθε ιστοσελίδας στην παγκόσμια λίστα του συστήματος αξιολόγησης ιστοσελίδων Amazon Alexa. (Δείτε την παγκόσμια κατάταξη του Alexa)

 

CNET DOWNLOADS (Alexa 172)

Βρείτε και κατεβάστε freeware εφαρμογές

SOFTPEDIA (Alexa 422)

Freeware εφαρμογές

FILE HIPPO (Alexa 727)

Κατηγορίες και downloads freeware λογισμικού

PC MAGAZINE (Alexa 1.101)

Τα καλύτερα freeware downloads του 2010 από το PC Magazine

FREEWARE FILES (Alexa 9.188)

Κατεβάστε τα 100 καλύτερα freeware προγράμματα της ιστοσελίδας

SNAPFILES (Alexa 9.923)

Δείτε και κατεβάστε τα 100 καλύτερα freeware προγράμματα της ιστοσελίδας

GIZMOS (Alexa 6.681)

Κατηγορίες και downloads freeware λογισμικού

BEST FREEWARE DOWNLOADS (Alexa 19.779)

Τα καλύτερα freeware downloads της ιστοσελίδας

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ (FREEWARE) ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες από τις καλύτερες Freeware εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά και που είναι είτε ισάξιες είτε καλύτερες από αντίστοιχες εμπορικές (commercial) εφαρμογές.

 

AVAST ANTIVIRUS

Κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς / εγκατάσταση εύκολη

 

AVG ANTIVIRUS

Κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς / εγκατάσταση εύκολη

 

CCLEANER

Χρήσιμο εργαλείο, ιδιαίτερα χρήσιμο για την διαχείριση και την απεγκατάσταση εφαρμογών σε ένα προσωπικό υπολογιστή

 

GOOGLE CHROME

Ο νέος Internet Browser από την Google

 

GOOGLE EARTH & OCEAN

Οι πασίγνωστοι πλέον χάρτες της Γης από την Google

 

VLC PLAYER

Κορυφαίο λογισμικό για την αναπαραγωγή Video

 

PRIMO PDF

Χρήσιμη εφαρμογή για την δημιουργία PDF μέσα από το MS Word ακριβώς όπως φαίνονται όταν εκτυπώνονται

 

SKYPE

Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Skype για να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο.

 

 

Γιώργος Πρωτονοτάριος 

 

 

 

Συνδέσεις στο Capitalinvest:

Τι είναι το Open Source Λογισμικό

 

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα...


Investment & Technology Solutions 23/5/2011

Απαγορεύεται η ολική αναδημοσίευση, ή μερική αντιγραφή κειμένων και γενικότερα πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του ιστοχώρου capitalinvest .gr χωρίς την σχετική άδεια. 


..