Αναλαμβάνεται η πλήρης προετοιμασία επενδυτικών προτάσεων -Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να λάβετε την προσφορά μας..
 
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΠ 2011

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΕΠ

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) η αναθεώρηση του Ελληνικού ΑΕΠ γΆ τριμήνου στο -4,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Την ίδια περίοδο το ΑΕΠ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Νοέμβριο ανήλθε σε 4,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο που ήταν 5,2%.

Στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2010 ανήλθε σε 2,2% από 1,9% που ήταν τον Νοέμβριο του 2010.

ΑΝΕΡΓΙΑ

Στο γ΄ τρίμηνο του 2010 ο Δείκτης Ανεργίας της χώρας ανήλθε σε 12,4, ενώ στην ΕΕ-27, η ανεργία παρέμεινε στο 9,6%.

 

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΕΠ 3ετίας

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Eurostat για το σύνολο του 2010 η υποχώρηση του ΑΕΠ υπολογίζεται σε 4,2% ενώ αντίστοιχα σε 3% το 2011. Αντιστροφή της τάσης αναμένεται για το 2012 και αύξηση του Ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,1%.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας (πτώση ΑΕΠ, αυξημένος πληθωρισμός και ιδιαίτερα αυξητική τάση των δεικτών ανεργίας) βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την πορεία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας (αύξηση ΑΕΠ, σταθεροποίηση πληθωρισμού και ανεργίας).

Κατά συνέπεια αποκλίνουμε επικίνδυνα από τους μακροπρόθεσμους Ευρωπαϊκούς Οικονομικούς Κύκλους και αυτονομούμαστε, ακολουθώντας μια δικιά μας πορεία που επιβαρύνεται συνάμα και από την πολιτική του σκληρού ευρώ της ΕΚΤ. Αυτό στο μέλλον επίσης σημαίνει ότι όταν η Ευρωπαϊκή οικονομία υπερθερμανθεί και αρχίζει να ανεβαίνει ο πληθωρισμός δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια ενδεχόμενη περίοδο ανόδου των επιτοκίων. Από την μια θα έχουμε τεράστια ανάγκη από φτηνό χρήμα για την ανασυγκρότηση της χώρας (περίοδος 2012-2014) και από την άλλη ακριβά επιτόκια για να την πετύχουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο κρίνονται θετικές οι προσπάθειες του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος για κεφαλαιική ενίσχυση μέσω αυξήσεων κεφαλαίου που έγιναν το 2010 και θα γίνουν το 2011 έτσι ώστε άπό το 2012 να μπορεί ξανά να χρηματοδοτήσει την Ελληνική Οικονομία.

 

Διαβάστε ακόμα στο Capital Invest:

Περισσότερα Θέματα Οικονομίας

Έρευνες και Μελέτες

 Το Παγκόσμιο Δημόσιο Χρέος από το 1880

 


 
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα...

 

 
Investment & Technology Solutions 8/1/2011


..